Ghiță Ciobanu, la DNA cu ministrul Daea. Cine-i adevărat bărbat de stat?

Gheorghe Dănulețiu, cunoscut ca „Ghiță Ciobanul”din reclame tv, a depus vineri o plângere la DNA împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea (alăturat), și a reprezentanților Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, relatează agrointel.ro.

Fermierii susţin că reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au acordat preferenţial fondurile eurooene. Fermierii nu au oferit nume sau informaţii suplimentare, însă au spus că au prezentat celor de la DNA documente şi dovezi care să le susţină afirmaţiile.

„Am venit să vedem poate aici ne găsim dreptatea, că peste tot pe unde am umblat, au fost multe vorbe şi mai puţine fapte. Este vorba despre cărţile de rase, despre berbecii care se vând şi multe alte lucruri. Este vorba despre bani europeni care ajung la unii dintre fermierii din România. Era un grup restrâns. Nu ştim câţi, suntem nişte oameni ca şi ceilalţi, suntem fermieri şi doar am venit să ne cerem drepturile”, a spus ciobanul Ghiţă vineri, în faţa sediului DNA.

Un alt fermier, Dan Petrescu, venit la DNA din Curtea de Argeş, a explicat, după ce a dat declaraţii în faţa procurorilor, că a fost sesizat şi ministrul Agriculturii cu privire la nemulţumirile lor, iar cel din urmă le-a promis că o să verifice situaţia.

„Am semnat o petiţie în care am menţinut o fraudă în care Ministerul Agriculturii, legat de ANSVSA au făcut-o cu privire la programul minimis pentru berbecii de reprodus, de rasă şi originalitate pe teritoriul României. Au fost bani care s-au dat fără a fi controlaţi cum trebuie şi de cine trebuie. Sunt sume foarte mari, milioane de euro, fonduri europene venite pentru producţia de carne pentru fermieri. Aceşti bani nu au fost daţi în scopul acesta, ci în alte scopuri, beneficiind alte persoane. (…) Sunt bani cu dedicaţie specială, dirijaţi pentru anumite persoane. Aceste persoane sunt fermieri, preşedinţi de asociaţie, de federatie. Nu dăm numele. E o filiera întreagă. E un lanţ întreg”, a declarat Dan Petrescu.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat de înțeles vineri, în localitatea prahoveană Valea Călugărească că cunoaște situația și a afirmat că astăzi a avut o întâlnire la Ministerul Agriculturii cu cei doi ciobani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like