Doi miniștri noi pentru liniștea lui Dragnea. Unul, acuzat de furt

PSD îl propune pe Mihai Fifor, actualul ministru al Economiei, pentru conducerea Ministerului Apărării Naţionale, iar pe Gheorghe Şimon la Economie, a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea. Gheorghe Şimon este membru PSD din anul 1992 şi este deputat de Maramureş, la al doilea mandat, el fiind şi vicepreşedinte al organizaţiei Maramureş a PSD, anunță News.ro.

Fifor (primul din stânga, în imagine) este un om de nădejde al actualului lider PSD. El i-a ”ținut spatele” lui Dragnea în conflictul cu fostul premier Sorin Grindeanu, care renunțase să mai fie folosit de PSD în atacul la adresa justiției independente după gafa imensă cu Ordonanța 13. Înainte de moțiunea de cenzură, Mihai Fifor a ieșit în public pentru a-l susține pe Dragnea în dorința acestuia de a-și demola propriul guvern, dând astfel un semnal bazei partidului că Grindeanu nu are susținere.

Acum, Liviu Dragnea îl răsplătește pe Fifor cu funcția de ministru al Apărării, deși n-are nicio legătură profesională cu acest minister. Noul ministru îl înlocuește pe Adrian Țuțuianu, cel care devenise un rival puternic al lui Dragnea la șefia PSD. Țuțuianu a anunțat public un adevăr știut de toată lumea – guvernul a rămas în pană de bani pentru plata soldelor militare, din cauza măsurilor iresponsabile luate pentru a mitui populația deranjată de atacurile guvernului PSD-ALDE la adresa justiției.

Al doilea nou ministru fidel liderului PSD este cel de la Economie (de unde pleacă Fifor la Apărare).

Numele lui Gheorghe Șimon (primul din dreapta, în imaginea mare), din Satu Mare, apare implicat într-un scandal legat de furtul unui utilaj pentru lemne (TAF).

Potrivit ziarului ”Gazeta de Maramureș”, din 2006, Șimon a fost cercetat pentru furtul TAF-ului pe când era consilier județean. ”Nu-mi stă în caracter să fur TAF-ul nimanui„, a spus atunci Gheorghe Simon. Cazul a fost mușamalizat grație cumetriilor locale (detalii, AICI)

Însă a apărut un altul în peisaj: acuzația că Șimon ar fi primit șpagă de la un director de la Direcția Silvică pentru a-și păstra postul. Nici acest dosar nu a avansat (Detalii, AICI). Iar azi, Gheorghe Șimon ajunge în Guvernul României.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, la finalul şedinţei BPN al partidului, că l-a sunat luni seară pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-l informa despre propunerile pentru noile funcții de ministru la Apărare și Economie.

Conform lui Liviu Dragnea, ”în principiu”, preşedintele Iohannis a agreat aceste propuneri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like