Prin lume călător

Începem călătoria noastră tot din Spania. Un nou început. A mai fost unul, acum șapte ani. Atunci, am aterizat la Valencia din dorința de a mă pierde în această lume frumoasă. Visam de ceva vreme să iau o pauză de administrat ura politică.

În 2011, am intrat în acea aventură de poveste, care a durat până în vara lui 2012. A fost sublim și foarte greu deopotrivă. Dar a meritat fiecare secundă! Spre apus de viață, poate că prețuiești mai mult decât orice experiențele, amintirile, locurile, oamenii.

Voi vorbi într-o carte viitoare despre povestea cafenelei mele din Valencia.

Acum revin aici, în orașul din care s-au născut culorile celebrului pictor spaniol Joaquín Sorolla, pentru acest nou proiect de suflet: călător prin lumea largă, alături de voi și de toți cei care vor să-mi fie tovarăși de drum întru căutarea frumosului pământean. Voi ține aici un jurnal de călătorie, în care o să vorbesc fără fițe despre viață normală și oameni normali. Prea puțin despre vedete sau lideri. Voi intra în casele celor care sunt dispuși să-mi deschidă ușa destinului lor, voi face mini-interviuri, poze, pentru ca împreună să povestim lumii despre noi. Ca și alți prieteni de-ai noștri să poată afla cum pot ajunge în felurite destinații turistice fără să cheltuiască o avere. Le vom da împreună ponturi despre ieftin și frumos, le vom povesti natural și fără pretenție de ghizi ce ne-a plăcut acolo unde le sugerăm și lor să calce.

Îi aștept pe toți prietenii din țară și din lumea largă, indiferent de limba pe care o vorbesc, să fie co-autori alături de mine la rubrica ”Blitz” – povestea ta de vacanță în 100 de cuvinte și într-o singură imagine. Practic, vă invit să vă alegeți o poză care v-a rămas la suflet din punct de vedere turistic, s-o publicați aici pe site printr-un simplu click pe cuvântul ”Blitz” (aflat sus, în meniul de sub logo-ul ziarului nostru) și să descrieți în 5-10-15 rânduri de text de ce v-a impresionat acea fotografie. Astfel, vom face împreună echipă în numele unei pasiuni comune: călătoriile.

Vom fi mulți prieteni în această misiune: români, spanioli, englezi, americani, canadieni, japonezi, indieni, chinezi, australieni, nemți, francezi, italieni, suedezi. Vom deveni o comunitate de vacanță, fără să fim plecați obligatoriu în vacanță. Iar dacă suntem la plimbare, cu atât mai bine! Important e să ne simțim ca și când am fi într-un continuu pelerinj turistic, ocupându-ne  mintea și sufletul cu imagini și emoții din locurile dragi.

Astfel, vom aduce în viața noastră mai multă bucurie. Nu trebuie musai să evadăm din realitate. Ci doar s-o acompaniem cu fericirea lumii de lângă noi.

Să mergem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like