Va fi Orban viitorul Boc? PSD plantează azi bombele de mâine

Întors în România (de fapt, n-am fost plecat niciodată complet, cu gândul și cu sufletul voi fi mereu aici), calc pe tot felul de bombe. Politice, dar mai ales economice. Plantate abil/parșiv/iresponsabil, cum vrem să spunem, de actuala putere PSD-ALDE. Pentru ca viitoarea putere să fie alungată cu pietre de populație. Căci va moșteni un dezastru financiar care o va obliga să taie în carne vie. Așa cum a făcut și Boc în 2010. Când a trebuit să dreagă gaura provocată puțin înainte de Tăriceanu. Care a mărit pensiile în an de prăbușire economică. Când toată planeta, lovită de criză, nu mărea nimic, ci drămuia. Dar Tăriceanu știa că poate juca. Așa cum el vroia. Ca lumea să fie păcălită că ia, când de fapt urma să dea. Dar el știa că altul va tăia. Că nu de prost dădea. De unde nu avea. Doar din ce îndatora. Pe ea. Țara…

Poezia ar putea suna bine, dacă n-ar da prost în vremurile astea. Căci putem face haz de necaz, dar râsul nu e râsul nostru. Ci al celor care plantează bombele pe care calc eu cel abia revenit în țară. Măriri de salarii pe datorie. Scutiri de impozite. Impozitul pe cifra de afaceri. Care a fost, dar nu mai e, că s-au speriat să iasă foarte prost. ”Splitarea TVA” (deja în vigoare de la miezul nopții – o lovitură dată firmelor mici, care dau bani la stat deși puteau să-i țină în conturile lor ca până acum). ”Fondul Suveran” (confiscarea banilor de la găina cu ouă de aur a marilor companii de stat, bani care vor fi astfel lipsă la buget, deci o mare bombă cu ceas). Înhățarea cotizațiilor ”oamenilor muncii” din Pilonul II de pensii. Asaltul asupra băncilor (care nu spune nimeni că-s fecioare, dar fără ele ce mai rămâne prin economie?). Mutarea CASS de la angajator la angajat (care îi va lăsa pe „oamenii muncii” cu bani mai puțini). 10 miliarde de lei împrumutați tot mai scump de guvern în ultimele șapte luni, care vor trebui plătiți de undeva.

E doar un tablou parțial al dezastrului în derulare montat de actuala guvernare. Un lucru e clar: aceste măsuri nu vor exploda în fața puterii PSD-ALDE. Dimpotrivă, prin șmecherii de tip cămătărie (monstruozitatea cu Fondul suveran sau confiscarea cotizațiilor la pensii), guvernul Dragnea-Tăriceanu pune mâna pe bani și periază acum populația. Dar efectele tragice ale acțiunilor de azi vor lovi în plin viitoarea guvernare. Care poate fi una de tip PNL-USR-UDMR.

E pregătit noul lider liberal pentru o astfel de capcană? Nu. Dacă ar fi, am vedea o reacție pe măsura dezastrului din partea lui Ludovic Orban&co.. Ea aproape că nu există. Sigur, nu poate face minuni cu o opoziție firavă. Dar realitatea tristă e că nu se aude acel strigăt de disperare ca semnalul unei sirene menite să anunțe bombardamentul fatal. Poate de aude, totuși. Altfel, viitoarea guvernare liberală va fi tot de sacrificiu, cum au fost CDR, Alianța D.A. sau executivul tehnocrat. Adică, una adusă special în situația să repare dezastrul, să moară iute pe limba ei și să lase la cârma același atotputernic partid care n-a pierit deloc odată cu Ceaușescu. Dimpotrivă, a devenit stafia vieții noastre.

Laurențiu Ciocăzanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like