Un prim-ministru bun pe post de ficus la casierie

Se pregătește România să întoarcă spatele lumii civilizate? Să facă stânga-mprejur spre vremurile în care oamenii numărau banii, dar n-aveau ce cumpăra cu ei? Când oasele de pui erau delicatesă, iar privitul la TV două ore pe zi era luxul luxului? Nu știm, dar semne sunt. Șeful suprem al țării, supranumit și ”ayatollahul de Teleorman”, atacă de ceva vreme companiile străine (gen Renault-Dacia și toate multinaționalele, în general). Îl doare că angajații lor nu acceptă ca țara să fie condusă de politicieni corupți, incompetenți, impotenți, care n-au făcut nimic bun în viața lor. ”Soroș e în spatele lor!”, acuză Liviu Dragnea, mâhnit că încă mai există DNA, DIICOT, CSM, magistrați independenți și fără frică. Însă pare a fi doar începutul.

Mihai Tudose, al doilea prim-ministru numit de ”tavarișci” Dragnea după mazilirea lui Grindeanu, o ia chitit și el pe aceeași arătură. A devenit, vezi-Doamne, dușmanul băncilor. Nimeni nu spune că ele sunt perfecte. Ba chiar unele s-au purtat arogant cu o populație lovită de criză, i-au scos pe oameni din case ca-n Vestul Sălbatic, încasează comisioane umflate pe care nu le mai întâlnești în UE. Evident că profită de slăbiciunile României. Dar asta a fost posibil prin complicitatea parlamentarilor și a Băncii Naționale, care au permis o legislație ultrafavorabilă mediului bancar și prea în detrimentul clientului, ceea ce în țările lor de origine nu pupă. Însă, vorba lui Ioanițoaia, una-i una și-alta-i alta. Cum să declari tu, premier responsabil, că renunți la cardul bancar? Iată ce-a spus Mihai Tudose, citat de jurnalistul Grigore Cartianu pe Facebook:

Nu mai e de glumă: acest TwoDose este complet iresponsabil!

„Am refuzat să am leafa pe card. Nu vreau să dau niciun comision băncilor. Personal, am avut o experiență cu un cont unde aveam 500 de dolari, iar după doi ani am fost sunat de la bancă să mai dau eu 50 de dolari. Terente era copil pe lângă aceste bănci. Chiar era băiat bun”.

Iresponsabil și mincinos. Nicio bancă nu-ți ia din cont toți cei 500 de dolari, pe modelul descris de TwoDose. Dimpotrivă, ți se mai adaugă o mică dobândă. Am și eu un cont de genul ăsta, la o bancă serioasă, iar în loc de 1.000 de dolari, după un an, se aflau 1.015. Mai mult, nu mai puțin.

Nu va putea proba niciodată o minciună atât de grosolană. Să ne dea numele băncii, să întrebăm!

Dar și mai grav este că individul pune la îndoială sistemul de carduri. Milioane de români folosesc cardurile bancare, iar el spune că nici salariul nu și-l ia pe card. A rămas tot la casierie, ca în secolul trecut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like