Tudorel Toader, această Rodica Stănoiu fără ”cojones”

Ministrul Justiției Tudorel Toader vorbește ca și când ar avea în față niște elevi ascultători și buni executanți, nu un popor pe care e obligat să-l respecte. La această oră, minte cu nerușinare. Întrebat de jurnaliști ce părere are după iureșul pe care l-a provocat în țară și afară cu proiectele sale de modificare a legilor Justiției, Toader o dă la-ntors. Discursul său este unul tipic securistic-comunist. Alege din subiect acea parte neesențială, dar care poate distrage atenția omului de bună-credință, după care pedalează pe ea până ne iese pe ochi.

Bunăoară, în loc să ne spună ce crede despre modificările de legislație făcute în favoarea mafiei politice, împotriva justiției independente, deci întru sabotarea propriului popor, Toader vorbește de salariile, pensiile și casele magistraților. Nu că ele n-ar conta, ba contează mai ales după ce PSD și-a bătut joc de toți românii inventând o nouă clasă de ultraprivilegiați. Dar asta e o durere infinit mai mică decât toate acele propuneri – seva legilor care guvernează justiția – care au produs reacții fără precedent din partea președintelui, magistraților, chiar a Europei.

Deci, stimabile ministru cu aură de dascăl neînțeles, lasă-ne cu prosteala asta de doi lei! Cum adică n-ai avut timp/n-ai văzut reacțiile? Adică, nu-ți pasă nici de președintele țării tale? A vorbit omul pe toate televizoarele/site-urile, anunțând ce grav atac pui la cale, și surd să fi fost și l-ai fi auzit.

Impresia e că, sub masca asta de ”apolitic”, Toader execută o comandă. Cea a mafiei politice transpartinice, care a decis, odată cu venirea PSD-ALDE la putere, că justiția independentă trebuie încătușată. De la Ordonanța 13 încoace, oamenii ăștia doar asta fac: caută variante prin care să saboteze DNA, Curtea Constituțională (deja au pus un picior zdravăn aici), instanțele, lupta anticorupție. Dacă nu se forțează, evident că vor sfârși rău. Majoritatea s-au îmbogățit prin și din corupție. Dar de ce execută Tudorel comanda?

E și el interesat? E șantajat?  N-aș zice. Mai degrabă, altul e răspunsul: pur și simplu, e prea mic. N-are ”cojones”. Omul nu contează în fața armatei penale care i-a oferit funcția. Sigur, ar avea varianta să refuze, ba chiar să plece. Dar și asta arată de ce e mic. Chiar mai mic decât celebra Rodica Stănoiu, pedeserista iliesciană care a priponit Justiția după cum i-a cerut Baronimea Roșie. Toader e un fel de Rodica Stănoiu. Cu pantaloni. O copie nereușită.

Laurențiu Ciocăzanu

1 comment

  1. Faptul ca nu are carnet de partid nu inseamna ca nu e aservit politicului . Si o dovedeste constant. Probabil s-au repliat si au revenit la ceva asemanator cu preluaa puterii de catre usl la „lovitura parlamentara”. Incearca sa-si pregateasca legislatia pentru ca in momentul cand , eventual reusesc sa-i elimine din functii pe Lazar si Kovesi , sa nu mai fie decat la bunul plac al lui daddy&comp.
    Daca vrea sa scoata justitia din sfera politicului (gluma buna in cazul lui TT !) sa se faca numirea ministrului justitiei prin CSM si presedintie , si nu prin numirea de catre un partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like