Trump a comis-o iar! A spus că Londra știa de atacul de la metrou

Președintele american a declanșat un scandal diplomatic major, sugerând că poliția britanică știa de extremistul din spatele bombei artizanale de la metroul londonez.
Atât premierul britanic Theresa May, cât și poliția de metrou au reacționat cu furie față de intervenția lui Trump.
Și într-un apel direct cu liderul american, la sfârșitul acestei după-amieze de vineri î care s-a produs atacul, premierul și-a exprimat îngrijorarea față de comentariul direct al președintelui SUA.


Scandalul pornit de Trump răcește relațiile dintre Londra și Washington, după ce în mai, când a avut loc atacul terorist au fost transmise către mass-media din SUA informații privind o presupusă cunoaștere anterioară a datelor legate de producerea atacului.
Însă într-o scurtă declarație după acel telefon, purtătorul de cuvânt al Downing Street a încercat să calmeze apele: „Președintele Trump l-a sunat pe primul-ministru britanic să-și anunțe solidaritatea după atacul laș de la Londra”.
Casa Albă a declarat că Donald Trump a promis că va continua o colaborare strânsă cu Regatul Unit pentru a opri atacurile la nivel mondial vizând civili nevinovați și combaterea extremismului.

Autorităţile britanice au anunţat că 29 de persoane au fost rănite în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat (IED) la bordul unui vagon de metrou, vineri dimineaţa, la o oră de vârf, în Parsons Green, vestul Londrei..

Cele mai multe dintre victime au arsuri superficiale, iar viaţa nu le este în pericol, potrivit News.ro

O adevărată vânătoare a fost în curs de desfășurare vineri pentru găsirea celui care a încercat să facă masacru într-un tren din Londra, plin de elevi și navetiști.

Polițiștii  au găsit imagini ale televiziunii CCTV, care au capturat atacatorul în timp ce acesta a intrat în tren, cu bomba împachetată într-o găleată de plastic albă, în interiorul unui sac de supermarket Lidl.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like