”Tăpălagă, ăsta cu dinții-n gât? A fost la SIPA?” Otrava lui Dragnea

Liviu Dragnea, liderul PSD și al guvernării actuale, a răbufnit în urmă cu cîteva minute, la România TV. Vădit afectat de faptul că procurorii nu renunță să-l înghesuie cu anchetele (TelDrum, Brazilia, ferma de porci a fiului etc.), Dragnea a amenințat voalat jurnaliștii care își permit să vorbească de afacerile sale:

Planul lor începe să se destrame. Din ce în ce mai mulți oameni ce riscau să devină instrumente nu mai vor. Ce plan? Cine să-l facă? Eu și cu Ghiță? De ce sa permitem un sistem profund abuziv? Și uite cine vorbește! Tăpălagă, ăsta care sare cu dinții în gâtul nostru? Să spună el dacă a vizitat arhiva SIPA fără certificat ORNIS. Și aștept clarificări de la Ministrul Justiției! Și să spună sursele de finanțare! Ale lui și ale Hotnews.

Nervozitatea lui Liviu Dragnea e de înțeles. Își dorește probabil o țară în care jurnaliștii să stea drepți în fața politicienilor și să nu scrie vreun cuvânt despre posibile fapte de corupție. Ce nu e de acceptat e deraierea unui lider politic prin amenințări și manipulări/minciuni. Bunăoară, aceste ”șopârle” gen vizitarea arhivei SIPA de către jurnalistul Dan Tăpălagă – dacă știe ceva concret, de ce n-o spune pe șleau? Apoi, ce e cu ”să spună sursele de finanțare”? Tăpălagă nu are nicio legătură cu banii Hotnews. Nu e nici patron, nici acționar, nici redactor-șef. E un simplu jurnalist care scrie acolo unde se poate exprima liber.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like