Pe cine conduce Trump? Un caz în care Armata SUA nu-l ia în calcul

In ciuda deciziilor controversate ale administratiei Trump referitoare la schimbarile climatice, Pentagonul intelege faptul ca aceste schimbari vor afecta direct abilitatea tarii de a se proteja, din cauza furtunilor puternice si inundatiilor fara precedent, dar si indirect, prin alimentarea conflictelor internationale, scrie IFL Science. citat de Hotnews.

Pentagonul a dezvoltat un plan in timpul administratiei lui Barrack Obama pentru a face fata schimbarilor climatice, dar, in luna martie a acestui an, presedintele Donald Trump a revocat toate programele federale referitoare la schimbarile climatice, realizate de catre predecesorul sau.

Trump a ordonat intial Pentagonului sa opreasca pregatirea pentru schimbarile climatice, dar, acestia au ignorat ordinul. In schimb, acestia au continuat programul. In 2014, Departamentul de Aparare a publicat o „strategie referitoare la schimbarile climatice”, un plan tehnic pentru a face fata furtunilor care vor urma. In acel document, Pentagonul a explicat cum armata trebuie sa se adapteze noilor contexte globale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like