Nu, taică Tudose, nu vrem ”răspunderea magistraților”! Ci a penalilor

Tudose, una caldă, alta rece. ”Da, trebuie să existe răspunderea magistraților”, zice premierul intrat, spre cinstea lui, în conflict cu penalii din PSD. Nu, stimabile! ”Răspunderea magistraților” există și acum, în legile justiției. Suprareglementarea ei înseamnă intimidarea judecătorilor de a nu da sentințe dure, de teamă să nu ajungă la o adică să plătească daune imense. Greșeli judiciare există în toată lumea. Și în SUA. Dar ele sunt inevitabile. Ca și greșelile medicale. Sau omenești. România, la cât de plină e de hoți, are nevoie ca judecătorii să fie foarte duri în sentințe.

Chiar cu riscul că greșesc în defavorea unor penali despre care toată lumea știe că fură pe rupte, dar nu pot fi dovediți pe probe. Oricum, așa ceva ar fi excepția excepției de la regulă. Dar măcar să ajungă politicienii să se sperie și să fie condamnați pe nedrept niște ”nevinovați”. Pe legile lui Tudorel Toader și Dragnea, va fi invers: se vor teme judecătorii să mai dea condamnări. Ce-i mai rău? Abia după vreo 20 de ani, în care vor înfunda pușcăria niscaiva politicieni ”nevinovați”, putem să trecem la echilibru. De 25 de ani, dezechilibrul e invers: prea mulți hoți scăpați și prea puțini condamnați. Așa că, taică Tudose, nu, nu vrem răspunderea magistraților, că așa vor clanurile mafiote! Să mai aștepte niște ani.

Deocamdată, vrem ”răspunderea penalilor” în fața legii. Chiar cu riscul că mai pică la grămadă și vreunul greu de dovedit, dar care abia are timp să-și numere banii din conturile umflate pe corupție. Așa cum a pregătit-o iresponsabilul de ministru al Justiției, ”răspunderea magistraților” este o formă de protejarea a corupției prin lege. Gargara cu ”toată lumea trebuie să răspundă” nu ține nici în America, de ce să fie România mai fraieră? Magistrații înșiși s-au prins de șmenul lui Dragnea&Toader. Mii și mii au semnat documente care să blocheze legile corupției. Cinste lor! Nea Tudose, vrei să treci drept om serios, ține puțin cont și de judecători, nu doar de pesedei! Hai, că poți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like