Ne-am liniștit! Raed Arafat știe cine-i de vină: ”E încălzirea globală”.

Ce viață frumoasă ai, dacă faci politică în România! Uitați-vă la Raed Arafat! Adineauri, vorbea la TV despre cum să ne ferim de vijelie. ”Astfel de situații devin normale. O spun specialiștii în încălzire globală. Sunt schimbări climatice care ne vor afecta în continuare.”

Vă dați seama ce simplu! Asta trebuie să spună populației un demnitar cu o poziție-cheie în guvern și în statul român? Că e încălzire globală? Așa ceva știe și-o curcă beată de pe marginea drumului.

Adevărul e că Arafat a depășit de multă vreme stadiul răspunderii față de cetățeanul simplu. A văzut că lumea îi girează incompetența, că îl scuză pentru morții provocați de rateurile sistemului pe care el îl conduce și atunci nu se mai sinchisește de nimic.

Știe că vor fi destui naivi dispuși să-i înghită gogoșile cu explicații gen ”a făcut SMURD-ul” sau ”ce poate el să facă, te pui cu natura?”.

Dacă le spui respectivilor că nu de aia plătim oameni ca Arafat, ca să apară la TV și să ne spună banalități, vor spune că ești rău cu un om ”care a făcut ceva”.

Cu alte cuvinte, dacă ai fost un profesor eminent toată viața, dar la un moment dat îți omori nevasta în bătaie, nu trebuie să dai socoteală, căci ”ai făcut ceva bun în viața ta”. La fel e și cu Arafat. Mulți cunoscători în management uman și profesional spun că sindromul Arafat e provocat de ”prea-plin”. ”Și-a atins nivelul maxim de competență”. În traducere, el nu mai poate face nimic bun pentru mecanismul pe care îl conduce, pentru că nimeni nu va avea curajul să-l contrazică. Oricine se va teme că va suporta sancțiunile palestinianului, dacă îi va atrage atenția că lucrurile nu funcționează bine. Arafat însuși va considera mereu că nu mai are nimic de învățat.

Or, rezultatul acestei mentalități se vede în greșelile subordonaților. S-a văzut la Colectiv (când angajații ISU cereau sponsorizări la club, în loc să verifice dacă respectă normele de prevenire a incendiilor), în Apuseni, când salvatorii n-au găsit avionul, lângă lacul Siutghiol, când bărcile de salvare n-au pornit din cauză că salvatorii nu găseau o cheie sau nu mergea motorul.

Pentru așa ceva, în orice țară normală, primul zboară din funcție responsabilul nr. 1 (Raed Arafat). În România, a căzut tot guvernul Ponta după Colectiv, dar Raed Arafat, care era ministru adjunct în acel cabinet, a rămas pe scaun. Iar acum vorbește de încălzirea globală. Bine măcar că știe să numere morții. Va avea tot mai mult de muncă pe viitor. Și la numărat victime, și la dat interviuri la TV despre cum e vina ”schimbărilor climatice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like