L-au prins pe ”spionul” justiției tip PSD la vârful Curții Constituționale!

Dacă însuși CSM, organismul suprem în materie de profesionalism în justiție, l-a prins în fapt pe ”spionul” justiției făcute la partid, atunci e grav. Omul nu e adunat de pe stradă, ci șeful unei instituții fundamentale în statul de drept: Curtea Constituțională! Cum să ai democrație curată, justiție independentă, cu astfel de rateuri ale lumii libere?

Valer Dorneanu este un comunist bătrân, metamorfozat în fesenist și apoi pesedist, când a ajuns ditamai președinte al Camerei Deputaților în vremea lui Adrian Năstase. Dorneanu, aparent profesionist în domeniu, n-a demonstrat o singură dată în viața lui că poate gândi justiția și altfel decât la cheremul politicului. Nici n-avea cum; format la școala de cadre de tip sovietic, Dorneanu a fost și a rămas o așchie de Ciumă Roșie rătăcită prin democrația românească. Doar o nouă generație de juriști, care înțeleg democrația nu ca la Moscova, ci ca în țările occidentale, ne va ajuta să respirăm alt aer în România.

Consiliul Superior al Magistraturii îi reproşează președintelui Curţii Constituţionale că a afectat independenţa justiţiei prin declarațiile pe care le-a făcut în presă, într-un interviu, și i-a transmis o invitaţie la dialog, anunță Digi24.

Pasajul care i-a deranjat cel mai mult pe membrii CSM este cel în care Valer Dorneanu dă de înţeles că unele hotărâri judecătoreşti se iau sub influența politicului.

Decizia a fost luată de membrii CSM în ședința de plen care a avut loc marți. Unul dintre membri, judecătorul Bogdan Mateescu, a propus colegilor din plen să ia poziție în mod public cu privire la afirmațiile făcute în urmă cu aproape o săptămână de președintele Curții Constituționale într-un interviu, în care dădea de înțeles că unele hotărâri judecătorești ar fi influențate politic. Este doar una din declarațiile care au condus la dezbaterea din plenul CSM, în care s-a pus în discuție oportunitatea ca CSM să ia poziție în mod public și să critice declarațiile șefului CCR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like