Ioana Ene Dogioiu: Rablele lui Firea sau cum își jignește PSD propriii votanți

Initiativa dnei Gabriela Firea in privinta taxei de mediu mi se pare o smecherie fara de rusine, una din spatele careia transpare, straniu de inabil pentru un om care a trait atata vreme din comunicare, un dispret profund exact fata de electoratul care a votat-o cu cel mai mare sarg pe actuala primarita.

In primul rand, as intreba-o pe dna Firea cine a abrogat taxa care ne-a umplut de rable? Ultima oara cand am verificat a fost una dintre realizarile majore ale dlui Dragnea personal, legea care a anulat 102 taxe trecand prin Parlament ca vantul si ca gandul. Deci dna Firea se declara exasperata de efectele initiativei dlui Dragnea si le cere bucurestenilor sa ia decizia de a desface ceea ce dl Dragnea a facut. Remarcabil!

Da, cu sila si dispret i-a tratat dna Firea pe sarantocii care nu au avut decat bani de-o rabla. Si din electoratul al carui partid fac parte majoritar oamenii cu venituri mici? Sa-l intrebe dna Firea pe dl Pieleanu, zic.

Daca romanii isi cumpara rable o fac pentru ca atat isi permit, chiar daca, ce sa vezi?, de 5 ani de zile PSD guverneaza, aproape non-stop, Romania.

Si chiar rablele acestea reprezinta pentru multi dintre romani un trofeu pentru care pun ban pe ban ani de zile sau angajeaza credite ale caror dobanzi au luat-o razna „gratie” politicii intelepte dusa de partidul dnei Firea.

Dna Firea si-a insultat propriul electorat, cel care are de ales intre o rabla personala si rablele transportului in comun gestionat de primarita.

Iar taxa aceasta, chiar daca va fi introdusa, nu va rezolva absolut nimic, nu are cum, in primul rand, pentru ca bucurestenii nu au alternativa reala la „rabla” proprie. Trebuie sa fii masochist ca, avand la dispozitie o retea de transport in comun eficienta si acoperitoare, sa te chinui cu orele in trafic.

Dar Bucurestiul nu are asa ceva. Sunt zone din acest oras, mai ales cartierele mai noi, populate preponderent de oameni activi, cu copii de varsta scolara, in care oamenii ar vrea sa beneficieze transportul in comun, dar Primaria ii condamna la „rabla” proprie.

Ioana Ene Dogioiu

Comentariul complet, pe Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like