INFORMATII CAT MAI UTILE DESPRE REPUBLICA DOMINICANA

Deseori mi se scrie din ţară sau de prin latepărţi, de pe unde colindă compatrioţii noştri, care doresc informaţii despre Republica Dominicană! Săptămânal primesc 2-3 email-uri, pe adresa mea, calcru69@yahoo.com, şi cărora le răspund cu cea mai mare sinceritate.

 

Lumea, în general, mă întreabă despre viaţă de aici, ce se poate face în zona asta, despre oportunitati de afaceri, ce munci există, cât de bine sunt plătite şi multe alte chestionări!

De ce întreabă lumea despre acest colţ de lume atât de îndepărtat?

La rândul meu, caut să mă informez care este scopul exact al fiecăruia, că să pot să le dau un răspuns cât mai corect. Unii inearca să mă ducă în eroare, dar îi depistez cu multă uşurinţă, datorită experienţei acumulate în aceşti ani de pribegie pe continentul descoperit de Columb!

Totuşi marea majoriteta visează, însă când e să facă pasul se opresc!

 

E o atitudine absolut normală din punct de vedere psihologic, aşa că înţeleg reţinerea lor de ultima instanţa!

Problema de fond ar fi că trebuie, de cele mai multe ori, să caut din timp soluţii acestor deziderate şi nu chiar toate îmi sunt la îndemână, ceea ce mă obligă să fac diferite deplasări, să contactez persoane şi multe alte diligenţe de făcut. Nu-mi permit deseori să scot din buzunar bani, că să pot să aflu toate chestiunile… Ofer, totuşi, informaţii gratis prin intermediul blogului meu, sau prin alte publicaţii.  În acelaşi timp, am şi o sumedenie de comentatori, în special cei care dezinformează voluntar sau nu, deţinând informaţii de prin anumite materiale prin bloguri, despre viaţă de aici, neaveniţi pentru simplul fapt că sunt aproape total în afară realităţii de fapt, din această ţară.

 

Se orientează după anumite site-uri sau după sfaturile cuiva care a venit pentru doar 2 săptămâni aici, într-un resort, sau conform spuselor unuia ori altuia, care a petrecut, totuşi, ceva timp şi  dintr-un oarecare motiv, a avut eşecuri, datorită neadaptării la stilul de viaţă caraibean, care este complet diferit de cel din Europa şi că să-l putem înţelege bine e nevoie de ceva timp, bineînţeles în funcţie de capacităţile de adaptare ale fiecărui individ în parte!

Prin urmare, aş face un apel celor care doresc informaţii, să-mi spună exact ce anume vor să ştie şi ce doresc să facă cu adevărat ca să pot să-i îndrum cât mai exact posibil…

Nu susţin nici pe departe că aş fi atotcunoscător, dimpotrivă, mai am atâtea lucruri de învăţat astfel incat, orice  dezbatere pe această tema  să fie pozitivă, benefică,  atat pentru mine şi pentru ceilalţi doritori de informaţii cât mai reale şi obiective despre viaţă în Republica Dominicană.

 

Aşadar, pe moment… SALUTĂRI DIN CARAIBE!

Calin Daniel Cruceru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like