În sfârșit, au venit americanii! Cu bani. Dragnea, alungă-i, că-s ai lui Soroș!

Statele Unite ale Americii nu au „un aliat și un prieten mai bun decât România” în regiune iar, pentru a atrage investitori americani, țara noastră trebuie să asigure un climat de afaceri „previzibil și transparent”, a declarat, joi, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, citat de Agerpres.

Din păcate, autoritățile de la București se comportă exact pe dos, prin haosul din sectorul financiar provocat de măsurile populiste ale unei puteri ce are drept scop distrugerea statului de drept și a sănătății economiei naționale. Tot ce face în ultima vreme coaliția PSD-ALDE este să ignore mesaje precum cel de azi al ambasadorului SUA. De altfel, liderul PSD Liviu Dragnea a transmis public că, atâta vreme cât el conduce România, ambasadori ”pot să urle cât vor”.

Hans Klemm s-a aflat azi alături de șeful Guvernului, Mihai Tudose, în deschiderea forumului „Trade Winds”, care aduce în România cea mai importantă misiune comercială din SUA.

Ambasadorul SUA la București a spus că una dintre prioritățile mandatului său la București este promovarea democrației, anume „consolidarea instituțiilor democratice”. „Un efort important în acest sens este susținerea luptei anticorupție — o luptă care a evoluat enorm în ultimii 15 ani, o luptă pe care președintele meu a admirat-o și pe care SUA s-au angajat să o susțină”, a punctat șeful reprezentanței diplomatice americane.

Klemm a arătat că România are „economia cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană”. A dat ca exemplu recentele memorandumuri semnate între Guvernul României și companiile americane ce activează în domeniul Apărării — General Dynamics și Raytheon. „Sunt simbolice pentru oportunitățile ce se deschid companiilor interesate să investească în această parte a lumii”, a mai afirmat el.

La rândul său, Dale Tasharski, adjunctul asistentului secretarului pentru Europa din Departamentul Comerțului al SUA, a vorbit despre oportunitățile din regiune.

„Europa de Sud-Est are 60 de milioane de consumatori și un PIB total de 500 de miliarde de dolari”, a spus el.

În opinia lui Tasharski, „clasa de mijloc și antreprenorii emergenți fac Europa de Sud-Est să se remarce ca destinație pentru investitorii americani”.

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerțului al SUA, ajuns la a zecea ediție.

România este principala destinație a misiunii economice din perioada 16-24 octombrie, care se va deplasa și în Bulgaria, Grecia, Serbia și Croația. La Forumul de afaceri de la București sunt invitați să participe oficiali și oameni de afaceri din întreaga regiune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like