Îi acuză Tucă pe Gâdea&co. de ”destrămarea caracterelor”?!

Într-un interviu pentru Adevărul, Marius Tucă (fost realizator TV la Antena 1 și fost director la ”Jurnalul Național”) explică de ce a renunțat la televiziune și ce nu-i place astăzi în emisiunile tip ”talk-show”, pe care le realiza și el în anii 90 (Marius Tucă Show). La un moment, în interviul amintit, Tucă atacă voalat, fără a da nume, felul în care sunt realizate emisiunile de dezbatere TV, sugerînd că inclusiv foștii săi tovarăși de trust media de la Antena 3 au intrat în jocul patronului. Practic, Marius Tucă spune pe șleau că talk-show-urile politice de tip ”Sinteza Zilei” nu sunt oaze de libertate jurnalistică, dimpotrivă, instrumente ale patronilor, politicienilor etc.. Iată afirmațiile:

”Nu mai puteam fizic şi mental, făceam asta de zece ani. Mi-era efectiv rău când intram în platou. Plus că în acea perioadă am relansat „Jurnalul Naţional“ cu peste 300 de oameni şi mi-era peste puteri să le duc pe amândouă. Şi acum sunt chemat în emisiuni, dar nu pot onora invitaţiile. Mă trezesc în fiecare dimineaţă la 5.00-6.00 să fac emisiunea la radio cu Marius Manole, cu care am o colaborare perfectă, el face foarte multe sacrificii pentru a fi acolo. Ar fi inuman pentru mine să mai fac şi emisiuni la TV când eu toată ziua sunt într-o cursă contra cronometru. Dar mă gândesc să fac asta la un moment dat, măcar o dată pe săptămână.

Mă uit foarte puţin (n.r. – la talk-show-urile de azi), mi se pare o presiune care se pune fie de la patronate, fie de la oamenii care conduc mai mult sau mai puţin România şi îmi arată o disoluţie a ideii de talk show până la destrămarea caracterelor. Eu nu mai am unde să fac televiziune acum. Unde să mă duc să fac la modul absolut, aşa cum am făcut până acum? Nu că nu sunt în stare, ci pentru că lumea s-a schimbat foarte mult, subiectele sunt închise. Mi se pare că, sub această aşa zisă transparenţă şi democratizare, totul este opac. Primeşti ca informaţie doar ceea ce trebuie să primeşti. Şi asta e o mare problema pentru un gazetar. Mai ales pentru o emisiune de televiziune în care vrei să spui sau să ajungi la adevăr de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like