Ia zi, române, ți s-a aplecat de taxe? Vine taxa auto. Și e abia începutul!

Nu există în istorie o guvernare care să-și fi batjocorit în halul ăsta poporul. L-a mințit incredibil în campania electorală, iar după ce ajuns la putere a făcut ceva și pe promisiuni, și pe votanți. Mai nimic din celebra ”Biblie – program de guvernare” n-a mai rămas în picioare. De ce? Pentru că n-au avut niciodată de gând să facă ceva, în afară de un singur lucru: să-și folosească puterea dobândită prin vot pentru a se pune la adăpost de lege. În afară de stâlpii justiției, de câțiva ziariști kamikaze și de tot mai puținele voci demne ale societății civile, nimic nu-i mai împiedică să pună cătușe procurorilor și judecătorilor. După care, vor domni pe veci și vor dormi liniștiți. Planul lor merge uns.

A picat OUG 13? Nu-i bai, vine pachetul de legi pentru ”reforma justiției” clocit de mintea bolnavă a unui ministru lesne ștampilat drept al mafiei, nicidecum al justiției independente. Acest Tudorel Toader, parvenit în profesie și prin voia unui infractor dovedit- Relu Fenechiu – n-avea cum să se comporte altfel decât ca o cârpă a clanurilor penale. Vai de cei care-și dau copiii să învețe carte și ”Drept” de la un astfel de specimen!

Ei bine, ca să-și poată pune planul în aplicare, gașca avea nevoie să adoarmă simțurile critice ale poporului, sindicatelor, societății civile. Cum? Aruncând cu bani. Au mărit repede salariul minim, fără să știe pe ce surse bugetare solide contează, și-au făcut venituri de parlamentar de până spre 10.000 de euro lunar, au lăsat pensiile de lux neatinse și, prin voia unor tanti ca Carmen Dan (cacofonie permisă de DEX), au angajat pensionari de lux pe salarii tot de lux prin ministere, agenții etc..

Bineînțeles că economia liberă e un organism viu, nu o momâie comunistă. Semnele au început repede să iasă la suprafață. Din cauza majorărilor, multe primării nu mai au bani, sunt în pragul falimentului. Geaba a urlat guvernatorul BNR, geaba au sărit disperați analiștii, companiile. Băieții foamei noastre demaraseră, din prostie sau nebunie, răzbunarea pe economia reală. Implicit pe firmele care și-au lăsat angajații la proteste.

Măsurile lor disperate și populiste au lovit dur în mediul de afaceri. Acesta a reacționat o dată. De două ori. De trei. Dar la final a cedat. În punctul ăsta, băieții au simțit că au liber la grozăvii. Și au început să tragă. Impozit pe cifra de afaceri, confiscarea banilor din pilonul II de pensii, mutarea CAS la angajat, split TVA. N-au aplicat încă niciuna, dar au zăpăcit deja mii și mii de companii. Și pe fondul acesta derutant, au lovit de astă dată punitiv: taxa de solidaritate.

Va fi în vigoare peste nici trei luni. O vor plăti tot firmele, adică angajații. Și nu e ultima. Vine taxa auto.  Și altele. Vor spune că trebuie, că nu e vina lor, că ni le impun UE, NATO, SUA. Și că Rusia n-ar accepta-o niciodată o așa ”colonizare” a României.

E simplu. Nu au bani. N-au avut niciodată. Decât pentru ei. Luați de la votanți. Și pentru că nevoia e tot mai mare, de unde să mai facă rost în plus? Tot de la fraieri. Prin taxe și impozite. Mai mari. Și noi. Tot mai mari. Și mai noi. Până crapă. Dar, nu! El, plătitorul de taxe și impozite încă mai duce. Cât? Oricât.

Răul e făcut deja. Magazinele colcăie de cumpărători. Unii vor spune că e semn bun, economia duduie. Aș! Duduia și-n vremea Tăriceanului, pe credit cu buletinul, și-apoi s-a prăbușit totul în brațele lui Boc. Înghesuiala de azi din magazine e furia de shopping a inflației. Băieții știu ce fac. Au ”școală”. Școala vieții de partid. Pe care au aplicat-o și mințind în campanie, după care n-au mai respectat un rând din ”Biblia PSD”. E școală veche, comunistă. Când iei, zici că dai. Când n-ai, o bagi p-aia cu ”greaua moștenire”. Iar dacă se vor prinde unii, găsești repede pe cine să dai vina. Ceaușescu dădea pe ”imperialiști”. Băieții, acum, îl au aliat întru stors ura populației pe Soroș.

Ce simplu e, Doamne! Cât de ușor își pot face de cap în țara asta! Ceri să te voteze, promițând că le mărești salariile și pensiile, ajungi la putere, le mărești măcar puțin (deși nu ai bani), te împrumuți ca să acoperi gaura mărită, după care piața inundată cu bani fără acoperire face dreptate în buzunarele omului de rând. Dar mulți nu înțeleg. Se uită în ”fluturaș” și văd cifre mai mari decât înainte. Uite, ne-a mărit PSD-ul salariile, pensiile, vor zice! Inutil să le mai explici că sunt bani mai puțini, în realitate. Lumea cumpără, arde inflația, prețurile sar, iar la final fraierii ies pe minus cu tot cu mărirea. Tare, nu?!

Așa vor face în continuare. Vor lăsa banii să tropăie prin supermaketuri, iar sumele aruncate pe piață în plină creștere economică înghit tot ce-a crescut în economie. Practic, e un colaps în derulare. Un haos ce crește și care îi va lovi în plex pe cei de mâine. Pensionari, salariați, tineri. Nenorocirea nu se simte azi. Și nici nu știm când ne va exploda tuturor în față. Dar explozia va veni negreșit! Și-atunci nici nu vom mai ști de unde a început totul. Va începe războiul urii. Soroș, #rezist, UE, NATO, SUA, ziariștii, multinaționalele, ungurii, musulmanii, marțienii. Va fi balamuc. Iar ei? Ei vor aplica din nou la ce se pricep mai bine. Vor da vina. Într-o țară sufocată, disperată, înfuriată, debusolată, care probabil nici nu-și va mai aminti de ei, vor găsi mereu un vinovat fără vină. Nu-i așa că au școală băieții roșii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like