I-auzi, ia! Uite-așa pică Dragnea! Știe ea, Uniunea…

DRAGNEA, DOBORÂT DE OCCIDENT. ÎMPĂRȚIND BANI PE CARE NU-I AVEA, ȘI-A PIERDUT INDEPENDENȚA.

„Să țipe toți, și ambasadele să țipe!”, se cocoșea Dragnea săptămâna trecută, hotărât să meargă până la capăt cu legile anti-justiție.

Ambasadele n-au țipat, dar au lucrat. Au pus presiune pe Guvern și l-au luat la fezandat pe premierul Tudose. Mai întâi l-au rugat să nu-i permită lui Tudorel Toader să șubrezească statul de drept. Apoi au folosit pârghia infailibilă: banii.

Partenerii occidentali le-au pus în vedere borfașilor de la București că, dacă nu pun capăt jihadului anti-justiție, vor ajunge rapid la colaps financiar. Nu vor mai primi bani nici de la UE, nici de la FMI. Nu vor mai putea plăti salariile bugetarilor și pensiile de stat, riscând o mare revoltă socială. Câteva milioane de români nu vor mai primi subvențiile agricole, ceea ce ar duce la o răscoală națională.

Toate semnalele au ajuns la Tudose, pentru că el are responsabilitatea guvernării (Dragnea, la partid, e cu propaganda). Iar Tudose a înțeles că situația e gravă. Și că nu există alternativă – condițiile Occidentului trebuie îndeplinite, pentru că:
1. sunt condiții absolut normale;
2. fără banii Occidentului, guvernarea devine imposibilă.

Cel care și-a băgat gâtul în laț, crezându-se șmecher, a fost chiar Dragnea. El s-a sinucis în două etape:
1. Ca să facă zob justiția, a încercat să mituiască segmente mari ale populației, împărțind bani cu ghiotura (salarii și pensii) și destabilizând astfel bugetul.
2. Ca să împartă bani pe care nu-i avea, a mizat pe împrumuturi tot mai mari (evident, din Occident, pentru că acolo sunt banii).

Așa a rămas Dragnea fără marja de manevră în relația cu Occidentul! Așa și-a pierdut independența! De aceea nu i se poate opune lui Tudose, care-i execută oamenii din Guvern ca pe păsăretul din bălțile Brăilei. Sau ca pe iepurii din crângurile Teleormanului.

Dragnea a fost înfrânt de UE și de SUA. S-a crezut Erdogan de Teleorman, altoit cu Kim de la Phenian, dar s-a văzut că e doar un cleptoman. Unul care în curând își va pierde și mustața.

Grigore Cartianu/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like