Categories
Opinie

Grigore Cartianu: Ca la Colectiv, morții sunt de vină. A, și Cioloș!

Radu Tudor e propagandistul numărul 1 pentru furtuna din weekend. Știe meserie! Nu e cu nimic mai prejos decât activiștii anului 1947, care lăudau Guvernul Petru Groza și pentru secetă, și pentru foamete, și pentru arestarea chiaburilor, pentru tot. Cu cât mureau de foame mai mulți oameni, cu atât guvernul era mai eroic și mai patriot.

Așa și căprarul de la Antena 3: ce noroc pe capul nostru că avem Guvernul PSD-ALDE! Zice vărănelul:

* „Ce să facă guvernul, să proptească copacul, ca să nu cadă peste oameni?”

* „Oamenii nu se informează și apoi dau vina pe alții”.

* „S-a trezit și Klaus Iohannis să critice guvernul…”

* „Există o aplicație a Departamentului pentru Situații de Urgență, dar o folosesc doar 100.000 de oameni. E de vină guvernul că populația nu folosește aplicația?!”

Căprarul nu suflă un cuvânt despre faptul că guvernul n-a fost în stare să facă un lucru minimal: să alerteze populația că vine un ciclon devastator, să se adăpostească oamenii, să nu stea pe lângă copaci sau construcții periculoase. Informațiile astea fuseseră comunicate de ANM cu 6 zile înainte, dar Guvernul Tudose nu le-a băgat în seamă.

Și dacă tot e vorba despre aplicația-minune, când a făcut guvernul o campanie de popularizare, ca să fie 10 milioane de utilizatori? Niciodată! Dar tot oamenii sunt de vină, guvernul e mirobolant.

Ciudat: încă n-au dat vina pe Soros, care a trimis furtuna ca să dărâme Guvernul Tudose. Că așa lovește moșu’: când cu foc (la Colectiv), când cu apă și vântoase (la ciclon).

Cum care Soros? Tatăl lui Cioloș!

Grigore Cartianu (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *