Domnule Iohannis, fiţi ca Băsescu, doar acum! Apoi, fiţi ca dvs. înşivă, că nu-i bai

Avem nevoie de dvs., domnule preşedinte, altfel decât sunteţi în mod obişnuit, ca predinte şi ca om. Vă rămân alături, indiferent cum veţi fi, căci am încredere în buna dvs. credinţă. Ştiu că nu m-aţi trădat şi nu mă veţi trăda niciodată, chiar dacă se poate înţelege şi altfel din stilul dvs. „săsesc”. Am înţeles asta încă din ziua când ne-am văzut amândoi la interviul de la „Reporter Virtual”, dinainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2014. Mi-a fost de-ajuns acea întâlnire să-mi dau seama că veţi rămâne mereu de partea bună a baricadei acestei ţări.

Au trecut mai bine de patru ani de atunci şi aţi început şi să „încasaţi” loviturile inevitabile ale uzurii în funcţie.

V-am apărat în orice situaţie delicată în care aţi fost în ultimul an şi jumătate. Şi când aţi desemnat-o premier pe Viorica Dăncilă, şi mai nou când aţi fost obligat de o decizie a Curţii Constituţionale s-o demiteţi pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi. În ambele cazuri, aţi procedat corect, aşa cum bine au sesizat şi congresmanii americani. Au fost decizii grele şi costisitoare ca imagine, dar întru democraţie şi respectarea Constituţiei. Aţi vrut să arătaţi că nu sunteţi ca ei, că respectaţi regula jocului, legile. Le-aţi dat „ultima şansă”.

Dar acum s-a terminat, domnule preşedinte! Ei nu mai respectă NICIO regulă, nicio lege. Suntem sub asediul unui grup infracţional organizat, care a luat statul prizonier. Această clică e dirijată din umbră de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi o reţea de tip mafiot formată din foşti securisto-comunişti, care merg pe cartea „totul sau nimic”. Vor să scape de justiţie şi să rămână cu averi de nababi, rodul „capitalismului de cumetrie” fondat de tătucul lor Iliescu.

Cu ajutorul unor complici de la vârful instituţiilor statului (Jandarmerie, Poliţie), aleşi pe cumetrii, slăbiciuni, laşitate sau pur şi simplu pe interes, Dragnea a pornit măcelul la adresa României curate, cu orice preţ. Inclusiv cu riscul de a ne scoate din lumea civilizată, plasându-ne pe axa Rusia-Belarus-Venezuela-Coreea de Nord. Cea mai gravă formă a acestui asalt a fost pe 10 august, în Piaţa Victoriei, când Jandarmeria a masacrat 100.000 de români paşnici, folosindu-se de huligani infiltraţi special să le dea motiv de represiune.

E grav, domnule preşedinte! Căci nu mai suntem în vremea mineriadelor lui Iliescu, singuri pe lume şi legaţi subteran de URSS. Suntem în UE, în NATO, cu trupe americane pe teritoriul României, iar ei ne atacă din interior la propriu.

Sute de oameni resimt şi acum efectele gazării cu nu ştim nici azi ce substanţe. Oamenii se întorc cu stare de rău continuu la spital, iar medicii nu ştiu ce să le prescrie, căci nu ştiu ce gaz au inhalat. A trecut o săptămână şi nu există NICIUN vinovat pentru actul ucigaş de represiune la adresa populaţiei civile. Europa reacţionează pe stilul dvs., lent, calm, bonom. Ambasadele, odinioară foarte vocale, tac suspect. Televiziunile finanţate din corupţie împrăştie fără grija CNA arsenalul de manipulare ordinară. Iar noi ne simţim abandonaţi de toată lumea, după ce tot noi am fost atacaţi de o hoardă de barbari plătiţi din banii noştri să ne protejeze, nu să ne gazeze.

E groasă, domnule Iohannis! Parchetul Militar a pornit inevitabil o anchetă, dar toţi avocaţii de bună-credinţă spun că, la un astfel de măcel organizat, cu responsabili clari şi probe irefutabile ale încălcării legii, ar fi existat rapid arestări. Avem încredere în procurorii militari, trebuie să avem!, dar se mişcă lent, nu sunt băgaţi în seamă de Carmen Dan, responsabila politică pentru actul de represiune, oamenii ei blochează ancheta fâcând pe nizaniul, cine ştie dacă nu şterg urme sau nu distrug probe şi la ora asta. Fac doar ce vor, nu e le frică de nimeni şi de nimic în sens oficial.

E cazul să bateţi cu pumnul în masă, domnule preşedinte! Să fiţi cum era Băsescu pe vremuri, ca lumea, funcţionarii şi magistraţii să simtă protecţie. Aveţi un motiv în plus să treceţi la contraatac: i-aţi prins complet descoperiţi pe cei din PSD-ALDE. Sunt terminaţi, nu mai au curajul să apară în public, se ascund, de la Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu&co. la ultimul baron. Le e frică de valul popular masiv anti-PSD-ALDE, după atacul din Piaţa Victoriei. Nu mai au niciun aliat exterior. La Bruxelles, voci apăsate cer excluderea lor din grupurile parlamentare europene. Şi-au rupt şi legăturile cu Israelul şi nu doar prin măcelărirea turiştilor scoşi cu forţa din taxi. Sunt la pământ, domnule Iohannis! De ce nu le daţi acum lovitura de graţie? Acum e momenul să-i zdrobiţi pentru nenorocirea provocată în 10 august.

Vă rog doar acum să fiţi Traian Băsescu. Acel Băsescu vechi, din Palatul Cotroceni, care spunea „între fratele meu şi justiţie, aleg justiţia!”. Nu contează că după ce-a plecat din funcţie a devenit alt om, că a trecut de partea axei Dragnea-Tăriceanu-Udrea-Maior-Coldea-Ghiţă, anti-DNA. Contează imaginea acelui Băsescu-preşedinte. Dădea impresia că e stăpân pe situaţie şi când nu era. Transmitea încredere „sistemului”, justiţiei, serviciilor, partenerilor strategici. Sunt vremuri de aşa ceva din nou, domnule Iohannis. Fiţi ca el doar în astfel de momente. Apoi fiţi ca dvs. şi nu-i bai.

Avem de-a face cu şacali ordinari. Nu le pasă de consecinţe, de criza financiară pe care o pregătesc precum Tăriceanu înainte de tăierile lui Boc, de cine plăteşte distracţia lor cu propriul popor. Le pasă doar ca ei să scape cu orice preţ. Ce e grav e că au pus mâna pe sistemul de ordine publică, pe Poliţie şi Jandarmerie, pe DIICOT. Asta după agresiunea continuă la adresa sistemului justiţie dirijată oficial de Tudorel Toader. Se pregătesc de încălecarea SRI, SIE, SPP, a CSM şi a Înaltei Curţi, a DNA şi a Parchetului General. Vor simţi că pot merge înainte cu planul lor, dacă rămâneţi omul şi preşedintele echilibrat de până acum. O vor percepe ca o încurajare a continuării atacului lor de tip terorist.

Aveţi de partea dumneavoastră masiv Diaspora, care s-a zbătut în chinuri să vă voteze, şi România curată de acasă. Sunt aliaţi  foarte puternici, cel puţin acum după ce planul Jandarmeriei a eşuat. Fiţi şi dvs. la fel de puternic. Fiţi altfel. Cereţi-le demisia! Zi de zi. La TV. Apăsat. De ce nu pot probele pe masă? Concentraţia de gaze? De ce tace Arafat? De ce şeful de secţie de la Floreasca, care trimite gazaţii la plimbare, e şi omul SMURD totodată? Cereţi procurorilor să fie duri, în numele sutelor de oameni gazaţi, loviţi, jigniţi şi umiliţi. Cereţi-le să taie în carne vie, pe lege. Puneţi presiune pe liderii „Ciumei”, oricum sunt sub o mare presiune din interior. PSD şi ALDE sunt AZI la pământ. Nu ştiu pe unde să mai scoată cămaşa. Sunt zob, domnule preşedinte. Ce mai aşteptaţi?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like