De azi, suntem LumeaLibera.ro. Vom trăi și vom fi liberi!

Mii de mulțumiri! În contul zecilor de mii de citiri ale dvs. la articolele publicate de mine și de colegi pe foarte tinerele site-uri www.PrinLumeCalator.ro” și www.TravelerporelMundo.com”. Sincer, nu ne-am așteptat la un așa mare impact pozitiv. În fond, e plin de site-uri și bloguri de călătorie, multe chiar bune. Dar dvs. ne-ați surprins foarte plăcut prin interesul arătat în doar două săptămâni de existență a acestui nou proiect media. Și-atunci am decis să vă mulțumim în felul nostru. Ridicând miza acestui concept prin lărgirea lui către alte zone ale vieții lumii noastre.

De astăzi, vom fi www.LumeaLibera.ro. Acesta este noua temelie pe care vrem să construim împreună o casă media frumoasă. Un portal online dedicat, chiar așa, LUMII LIBERE, în care să se regăsească toți românii dornici să trăiască altfel decât prizonierii cuiva. Aici, își vor găsi loc toți cei care vor să ne vorbească despre ce are bun și rău lumea din afara României. Preferăm bunul, dar răul nu poate fi omis. De exemplu, atentate cum au fost cele din Catalunya nu pot fi evitate, oricât ne-am dori să ne ferim de ”breaking-news”-uri cu imagini sângeroase. Sunt și ele parte din viața noastră.

Dar avem loc destul pentru toate celelalte ”destinații” ale LUMII LIBERE: reportaj de călătorie, povești de viață de la românii din Diaspora, exemple de modele sociale care funcționează în alte țări, oameni de succes, ființe cu suflet mare, sfaturi despre cum să ne schimbăm viața în bine, locuri unde chiar am putea emigra dacă ne vom sufoca în propria țară, informații concrete despre costul vieții în alte părți (cum a fost cazul articolului de mare impact ”Cât te costă să trăiești în Spania. Socoteala mea”). Plus câte și mai câte. Rămânem cu un ochi și pe politica din România, căci nu putem scăpa de ea, dar vom fi mult mai atenți la politica altora, căci ea schimbă și politica/viața noastră.

”Vom muri și vom fi liberi!”, spunea regretatul părinte Galeriu, în decembrie 89, aluzie la dorința unui popor sătul de comunism și de comuniști. Și au murit mulți nevinovați atunci, pentru ca eu să vă pot scrie astăzi aceste rânduri, așa cum am putut s-o fac de la Revoluție încoace. Dar ajunge cu sacrificiile! Sunt 27 de ani de când ne tot sacrificăm. ”Vom trăi și vom fi liberi”, ar trebui să strigăm acum cu toții. Așa ar trebui să sune și sloganul nostru, aici, la ”LumeaLibera.ro”. Pentru că, indiferent cât ne-a mai rămas din viață, merită s-o consumăm pentru suflet, frumos, pace, înțelepciune, altruism, efort și adevăr. Bine ați venit în ”Lumea Liberă”! Aceasta e starea noastră naturală, pe care trebuie s-o protejăm cu sfințenie. În România și oriunde pe acest pământ.

Laurențiu Ciocăzanu

3 comments

  1. Lumea libera….o lume in care traiesc si muncesc de mai bine de 16 ani ….
    Intre 1995-1996 si 2001-2006 am fost plecat in Israel,unde am muncit ,singur , departe de sotie si copii , pe care ii vedeam doar o data pe an …
    Din martie 2007 ma aflu la Londra ,unde muncesc si traiesc alaturi de sotie ,fiul cel mare ,nora ,nepotul Paul si ….doua pisici .
    In acesti ani am adunat „tone” de amintiri pe care as putea sa le impartasesc cu cei care traiesc in ….lumea libera .
    Lumea libera ….un proiect interesant caruia ii doresc mult succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like