Dan Turturică: ”Pregătiți-vă de cutremur! Dar și să vă luați țara înapoi”

Sub picioarele noastre se încalecă două plăci tectonice care vor genera o tensiune politică și socială fără precedent.

Pe de o parte, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană au dat, în ultimele luni, semnale extrem de favorabile României, puternice și clare cum nu îndrăzneam să sperăm că vom primi vreodată. Începând cu întâlnirile președintelui Iohannis cu Trump, Merkel și Macron și terminând cu declarațiile de președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care își dorește să organizeze un summit european la Sibiu, a doua zi după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, mesajele de susținere și încredere în România au curs cu o intensitate aproape neverosimilă.

Noutatea ultimelor săptămâni este că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu s-au decis să valorifice pe cont propriu interesul din ce în ce mai mare pe care ni-l arată Statele Unite și Europa.

Astăzi, noua schemă în care își pun nădejdea este: amenințăm că facem țăndări DNA, dar și CCR, CSM, Înalta Curte, plus serviciile secrete, îl speriem pe Iohannis, îl scoatem din bărlog, îl obligăm să accepte o târguială și vom obține imunitatea mult visată, oprirea tuturor investigațiilor și blocarea oricărui amestec în actul guvernării. Iar după ce Iohannis va capitula, Occidentul va fi nevoit să accepte că nu mai are alt partener de discuție și se va așeza cu noi la masă pentru a cădea la pace.

Pornim zece comisii speciale în Parlament și de dimineața până seara la televiziunile noastre românii nu vor auzi decât că marii dușmani ai poporului nu sunt corupții și trădătorii de neam, agenții Rusiei și ai Ungariei, ci foștii șefi din SRI, procurorii, judecătorii și jurnaliștii care au avut curajul să ne înfrunte.

În acest moment, Dragnea are certitudinea că negociatorii secreți pe care i-a trimis în America vor reuși să convingă marile companii de armament să discute cu el condițiile în care se vor realiza achizițiile anunțate. Pentru că diavolul este în detalii. Iar Dragnea are multe de oferit. Că doar nu dă de la el.

Și un singur lucru de cerut. Ca marile corporații de armament să-și exercite influența pentru ca el și aliatul său, Tăriceanu, să fie lăsați în pace. Să nu mai urmeze nicio anchetă, nicio dezvăluire, ca Iohannis să accepte târgul pe care l-au pregătit.

Este inutil să adaug că schema aceasta vine din convingerea intimă a fostului buticar din Alexandria că lumea este un Teleorman mai mare. Că nici la New York sau la Washington nu există vreo opreliște, legală, morală, sau dictată de interese naționale, care să împiedice doi mafioți de cuvânt să se înțeleagă. Că totul e de vânzare.

Dar nu ar fi tot. Dacă ofertele de nerefuzat le vor fi totuși refuzate și dacă Dragnea și Tăriceanu se vor vedea din nou înghesuiți de noi anchete și dezvăluiri nu este exclus să încerce să arunce cu totul în aer parteneriatul cu SUA. Așa cum Tăriceanu a mai încercat, în 2006, când a cerut intempestiv retragerea trupelor românești din Irak, fără să anunțe în prealabil aliații.

Cum s-ar putea întâmpla asta? Simplu. Blocând complet achizițiile de armament sub un pretext populist, ușor de înghițit de votanții lor și perfect pentru a fi răspândit în cele patru zări de mașinăria de propagandă. ”Am preferat să mărim salariile și pensiile decât să îmbogățim companiile de armament hrăpărețe.”

Câte șampanii s-ar mai destupa la Moscova și prin alte capitale de țări spre care Dragnea și Tăriceanu privesc cu jiind!

Pregătiți-vă de cutremur. Dar pregătiți-vă și pentru a vă lua țara înapoi.

Dan Turturică

Comentariul integral, pe Digi24.ro

4 comments

  1. Mai Turturica iti falfaie mintea rau de tot . Ori nu ai mancat in ultimele zile , ori te-a orbit inteligenta „sclipitoare” a tovarasului profesor Iohannis ! ….NU MAI MANIPULATI TINERETUL CU ASTFEL DE PROSTII….SAU ARUNCATI IAR PROSTII IN MEDIA SA AFLE OCCIDENTUL CAT DE BUNA CU EI E ASA ZISA DREAPTA ROMANEASCA ……TARA ASA E PLINA DE COZI DE TOPOR CA ACEST ANALIST MEDIOCRU …NUMIT TURTURICA .

  2. mai, turturica, ia meri pe craca ta si sezi bland, mai baiatule..am inteles ca il lingi in fund pe tradatorul nr 1 al Romaniei, iohannis nemernicul!!

  3. Si uite-așa, Turturică, ai mai îdeplinit o sarcină din cele stabilite de șefii tăi, de-aici sau de aiurea. Ești conștiincios, e de apreciat! Baiul e că s-au cam prins toți cine ești și ce hram porți. Așa încât, zicerile (scrierile) tale nu mai fac nici cât o ceapă degerată. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like