Dan Tăpălagă: Ce țeapă le-a dat Dragnea pensionarilor!

In ziua in care Liviu Dragnea a ingropat legea pensiilor si impozitul zero pentru salariile mai mici de 2000 de lei a izbucnit concomitent scandalul taxei de solidaritate. Nu stiu daca a fost o coincidenta sau un plan bine gandit, habar n-am, insa cu totii putem constata cateva efecte simple. Se voreste azi mai mult despre taxa de solidaritate decat despre pacalirea pensionarilor. Or, taxa de solidaritatea afecteaza in mod direct angajatorii, un public care in procente semnificative nu voteaza oricum cu PSD.

In schimb, au avut grija ca publicul lor, pensionarii si cei cu venituri mici, sa fie perfect ecranat mediatic. Cu putine exceptii, mai toti au sarit pe taxa de solidaritate, in loc sa loveasca in plin PSD-ul ca a renuntat la o masura care afeteaza milioane de oameni. Am realizat abia joi seara ca lui Dragnea si Tariceanu le convine de minune sa bata campii toata tara despre noua taxa.

Alt detaliu semnificativ: din informatiile HotNews.ro, nici premierul Tudose, nici altcineva de la varful guvernului nu stia ca ministrul Misa va anunta public noua taxa. Cum asa? S-a decis de unul singur un amarat de ministru sa detoneze in spatiul public un subiect atat de delicat, cu implicatii majore asupra imaginii guvernului, fara sa se consulte in prealabil cu sefii lui din guvern? Sau poate a luat verde de la Dragnea, pe linie de partid.

Altfel spus, aproape 5,2 milioane de oameni au fost trasi pe sfoara la modul grosolan, fara ca Dragnea, Vasilescu si PSD sa plateasca pretul politic corect pentru marea inselatorie electorala. Cand un partid o comite atat de grav, cand isi bate joc de propriul electorat in asemenea hal, este de neinteles de ce opozitia nu exploateaza la maxim acest moment, de lasa puterea sa scape atat de usor.

N-are nimeni asteptari de la televiziunile lor, care plang zilnic pe umerii pensionarilor si saracilor, iar acum i-a abandonat cu cinism, spalandu-le creierul cu  bazaconii despre Soros si statul paralel. Dar ceilalti? Ceilalti de ce-i lasa pe Dragnea si Tariceanu sa scape atat de ieftin? Este cel mai mare chix dat pana acum la guvenare, din perspectiva strict electorala? Publicul lor e prea putin interesat de justitie, de taxe noi pentru angajatori sau de masuri economice, dar pensionarii cu siguranta sunt azi putin derutati. Ce s-a intamplat? De ce nu mai curge mierea promisa?

Nici marea eliberare din inchisori, nici faptul ca in societate revin sute si mii de hoti, violatori si alti borfasi mari si mici nu se mai vede prea bine in norii de fum ridicati in ultimele zile.

Dan Tăpălagă
(Comentariul integral, pe Hotnews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like