Ce caută ministru al Justiției un aliat al violatorilor, criminalilor și corupților?

Iresponsabilitatea acestui personaj nu are egal nicăieri în lume. Ajuns ministru la Justiție pe motiv de ”mapă profesională” bună, Tudorel Toader și-a dat arama pe față. Prin acțiunea legislativă împotriva justiției independente și prin relaxarea imbecilă față de chestiunea ”evadării” infractorilor deținuți, acest ministru a devenit unul al mafiei și al criminalilor/violatorilor/jefuitorilor, nu al oamenilor cinstiți din țara asta. Prin indiferența și incompetența sa față de liberarea pușcăriașilor, Toader a devenit aliatul acestora, indiferent că sunt infractori de drept comun sau cu gulere albe (politicieni).

Cei mai multi detinuti pusi in libertate joi (cand prima transa de 529 de detinuti au fost eliberati in urma intrarii in vigoare a Legii recursului compensatoriu) erau incarcerati la Penitenciarul Giurgiu. Multi dintre cei eliberati au condamnari pentru talharii si furturi, dar si pentru omor. In perioada urmatoare ar putea fi eliberati conditionat, in baza acestei legi, alti 3.349 de detinuti, cei mai multi fiind de la Rahova – 250 si de la Penitenciarul Poarta Alba – 200, relatează Hotnews.

Cei mai multi, adica 80 dintre cei 529 de detinuti care au fost eliberati joi, in prima zi de la intrarea in vigoare a legii privind recursul compensatoriu, erau incarcerati la Penitenciarul Giurgiu, au anuntat reprezentantii administratiei Nationale a Penitenciarelor, citati de News.ro.

In perioada urmatoare ar putea fi eliberati conditionat, in baza acestei legi, alti 3.349 de detinuti, cei mai multi fiind de la Rahova – 250 si de la Penitenciarul Poarta Alba – 200. Potrivit reprezentantilor unora dintre penitenciare, multi dintre detinutii pusi in libertate ca urmare a acestei legi aveau condamnari pentru furturi si talharii, dar si pentru omor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like