Cătușe la mustață. Care Românie va câștiga acest război?

Liviu Dragnea a fost asteptat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se desfasoara procesul in care seful PSD este judecat pentru instigare la abuz in serviciu, in reprosurile mai multor protestatari care ii atarnau catuse in fata si care l-au intrebat de ce ii este teama de dosarul Belina, daca nu are nicio legatura cu Tel Drum, anunta Hotnews.ro
„Domnule Dragnea! Un infractor, schimba legile justitiei, ca sa scape de puscarie!”, a strigat unul dintre protestatarii care il asteptau pe seful PSD in fata instantei supreme.
„Credeti ca veti scapa, domnule Dragnea? Daca nu aveti nicio legatura cu Tel Drum, de ce va este frica de dosarul Belina? De ce nu recunoasteti ca Tel Drum este firma clanului dumneavoastra?!”, a mai spus barbatul.
Intampinat de jurnalisti si de protestatari, Dragnea nu a zis decat: „Ma lasati sa trec?!”

Inainte de a intra in sediul instantei supreme, protestatarii au inceput sa strige: „la puscarie, du-te! Justitie, nu coruptie!”

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.
Imaginea de mai sus face cât 1.000 de cuvinte, potrivit sintagmei folosite de maeștrii pozelor vii. De ce? Pentru că exprimă războiul pe viață și pe moarte din România de azi. Pe de o parte, Liviu Dragnea, armata de politicieni penali și/sau adepți ai justiției controlate politic (Tăriceanu, Băsescu, Voiculescu, Ghiță), pe de alta, România vie a celor care au înțeles că progres=justiție. Cea din urmă, e România de tip #Rezist, cealaltă e România legumelor sociale, a oamenilor care trăiesc pe șpagă, rețele de corupție și cumetrie comunisto-securistă.
Zumzetul cătușelor de sub ochii lui Dragnea, azi, la instanță, e semnul disperării. Marele baron a întors țara pe dos, având în spate trădătorii din ”sistem”, banii afacerilor de partid și populația dirijată ca turma cu manipulări TV și prin impotență instituțiilor statului (CNA, CCR, Avocatul Poporului etc). Oamenii deschiși la minte știu că nu pot face mare lucru. Mai ales de când axa Dragnea-Tăriceanu-Băsescu a pus tunurile pe DNA, iar executantul Toader,de la Justiție, a pregătit asaltul final prin pachetul de legi avizat negativ de CSM. Tocmai tenacitatea cu care Dragnea&co. duc planul lor mai departe, călcând în picioare relațiile României cu Occidentul, îi face și pe cei mai liniștiți români cu scaun la cap să se revolte.
De la protestele #rezist de la începutul anului, Dragnea și Tăriceanu nu au făcut decât pași de imagine înapoi. Practic, au făcut pași înainte pentru preluarea controlului total asupra democrației. Au posedat deja Curtea Constituțională a României (CCR), au intrat în extaz cu o șefă a Înaltei Curți născută parcă pentru plecăciuni, au pus mâna pe Inspecția Judiciară pentru a o transforma în măciucă anti-DNA și și-au consolidat puterea în instituții-cheie precum CNA, Avocatul Poporului. Apoi, au pompat puternic în scandaluri gen ex-serestul Dragomir a căror țintă au fost puținii jurnaliști neatârnați de mafia transpartinică. Au întors spatele marilor ambasade și au început să arunce cu bani în populația asistată pentru a-i anestezia orice simț critic. Și pentru că nu există bani destui pentru toate pomenile lor politice, au început să bage pe față sau pe șest taxe și impozite, după ce majoraseră în prealabil salarii și pensii pentru care oricum nu aveau buget destul.
Planul lor ține. Căci există puțini, foarte puțini români precum cei care i-au fluturat azi cătușe sub mustața lui Dragnea. Și mulți, foarte mulți care trăiesc pe banii statului și cred că va veni Mântuitorul din cer să facă ordine. Războiul cătușelor e între România care crede în ea și România care crede în oameni ca Dragnea sau Tăriceanu. E în plină derulare. Și orice deznodământ e posibil. De aceea, cei care luptă în stradă știu că e ultima lor bătălie. În rest, statul, presa, justiția, banii sunt toate pe mâna Faraonului de Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like