Călin, dă un semn! Avem un coleg prins în dezastrul uraganelor din Caraibe

Redacția ”Lumea Liberă” e îngrijorată pentru soarta colaboratorului nostru Călin Daniel Cruceru. El se află în Republica Dominicană, una dintre țările lovite crunt de uraganul Irma. Ieri a fost ziua cea mai dură, când dezastrul a atins cote maxime. Valurile oceanului au ajuns și la șase metri, potrivit relatărilor de presă. Nu mai avem niciun fel de veste de la Călin.

Stabilit de mai mulți ani în paradisul din Caraibe, Călin Daneil Cruceru nu a mai contactat redacția încă de acum două zile, iar comunicarea cu el este imposibilă. Ultima postare pe pagina sa de Facebook este din 6 septembrie, ora 23.11 (ora României). Cei care au vești despre soarta lui, dar și a altor români din zonă, sunt rugați să ne scrie pe adresa redactielumealibera@gmail.com.

Uraganul Irma a intrat din plin joi în arhipelagul Caraibelor. La această oră, turiștii sunt evacuați forțat. Este cazul celor din Cuba. Avioane din Canada și SUA au plecat special în țara lui Castro pentru a-i aduce acasă pe cetățenii americani aflați în vacanță în cunoscutele destinații turistice cubaneze. Paradisul din Bahamas se pregătește și el de ce e mai rău. Estimările arată că arhipelagul va fi pur și simplu înghițit de tormente și de vijelii de până la 300 km/oră.

Dar Irma nu vine singură în Caraibe. Urmează un al doilea uragan pe nume Jose, ceva mai slab, dar oricum de categoria 3, cu vijelii de până 200 km/oră. E posibil ca sămbătă să lovească exact aceleași insule în care a făcut prăpăd și Irma.

Vești ceva mai bune vin pentru coasta americană din Florida. Estimările arată o scădere în intensitate a Irmei, care inițial apărea cu un grad de intensitate 5, iar acum se așteaptă să scadă la 4. Însă nimic nu e cert. Lumea pleacă pe capete din zonele de coastă.

Unele companii canadiene de asigurări au anunțat că nu-i vor despăgubi pe clienții lor care dețin case în Florida. Dezastrul este în plină desfășurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like