Barcelona, un nou șoc: referendum pentru separarea de Spania

La scurt timp atentatul din Barcelona, capitala Catalunyei, această regiune oferă un nou șoc opiniei publice din Spania și din Occident.

Majoritatea independentistă a lansat ieri noapte, în Parlamentul Catalunyei provocarea sa împotriva democrației spaniole atunci când a aprobat legea pentru a da legitimitate referendumului ilegal anunțat în 1 octombrie, notează ziarul El Pais.

Membrii Partidului Popular (PP, de guvernământ), ai ”Ciudadanos” și ai Partidului Socialist Catalana (PSC, formațiunea locală parte din PSOE, al doilea partid spaniol după PP) au părăsit camera înainte de vot. Președintele guvernului catalan Carlos Puigdemont și consilierii săi au semnat ulterior decretul de convocare a consultării populației catalane. Curtea Constituțională va suspenda probabil astăzi legea, susține El Pais.

„Catalonia va decide în mod democratic viitorul său la 1 octombrieNimeni nu are autoritatea sau puterea de a confisca dreptul nostru de a decide. Nu vom lăsa pe nimeni să ne fure democrația”, a spus Puigdemont.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like